Volvo Penta 2010

2010

Under detta årtionde har Volvo Pentas positiva trend hållit i sig på alla fronter. I de marina sektorerna fortsätter IPS och EVC generera affärsframgångar, och företaget arbetar med att utveckla bränsleeffektiva framdrivningslösningar, motorlösningar och nya reglage. Vårt produktprogram har utökats med kraftfulla motorer för mobila användningsområden – med selektiv katalysatorreduktion (SCR).

På vår väg mot nya utmaningar och en mer hållbar framtid, strävar vi efter att utveckla lösningar som prioriterar minskade utsläpp, högre bränsleeffektivitet och högre prestanda.

2010 – Minskade utsläpp med katalysatorreduktion

2010 – Minskade utsläpp med katalysatorreduktion

År 2010 presenterar Volvo Penta ett mångsidigt program av dieselmotorer för offroadanvändning, som uppfyller kraven i 2011 års utsläppsstandarder. I motorerna används SCR-teknik där ökad effekt kombineras med 5–10 procent lägre bränsleförbrukning än för dagens motorer. SCR-tekniken omvandlar kväveoxiden i avgaserna till kvävgas och vattenånga som, i ofarligt skick, passerar genom en katalysator. Detta sker genom att systemet automatiskt tillsätter upp till fem procent AdBlue® i avgaserna och sedan låter blandningen passera genom en katalysator.

2013 – Glass Cockpit System

2013 – Glass Cockpit System

Volvo Pentas unika Glass Cockpit System lanseras. Det är ett helt integrerat styr- och övervakningssystem som ger en fullständig överblick över all förarinformation på en eller flera tekniskt avancerade skärmar. Allt i ett enda gränssnitt: IPS (Inboard Performance System), varningar, larm, motordata, navigering, EVC (Electronic Vessel Control), dynamiskt positioneringssystem o.s.v.

2015 – Forward Drive

2015 – Forward Drive

Vid 2015 års upplaga av Miami International Boat Show presenteras Volvo Pentas innovativa Forward Drive-system (FWD) med framåtriktade, motroterande propellrar. Det nya framdrivningssystemet, som monteras i aktern, innebär att båten dras fram genom vattnet i stället för att tryckas fram. Det ger bättre bränsleekonomi, prestanda och manövrerbarhet, samtidigt som det blir säkrare att wakesurfa och åka wakeboard.

2016 – E-key-fjärrkontroll

2016 – E-key-fjärrkontroll

Med e-Key-fjärrkontrollen, en av funktionerna i Volvo Pentas batterihanteringslösning, låser du upp och startar båten ungefär som när du startar en bil. Båtens drivlina styrs med en enda nyckel, som också kan används för fjärrstyrning.