Volvo Penta Totallösningar

Innovation och utveckling

Med framtida utmaningar i fokus

Volvo Penta är kända för att vara först med smarta lösningar – innovation är en del av vårt DNA. Vi motiveras av att alltid testa gränser och åstadkomma det omöjliga och på så vis lägga det gamla och välbekanta bakom oss. Vi låter vår innovationsglädje blomstra och förutspår ofta kundernas behov inom alla våra verksamhetsområden. De lösningar vi utvecklar testas grundligt innan de presenteras för marknaden. På så sätt främjar vi hela tiden utveckling och åstadkommer förbättringar inte bara för våra kunder utan för samhället i stort.

VÅRA INNOVATIONER

Detta är bara ett fåtal av många viktiga innovationer som har satt Volvo Penta på kartan.

Nya, smarta lösningar

Nya, smarta lösningar

Det finns en hel del radikalt nytänkande inom Volvo Penta, tänkande som förändrar både båtmotor- och industrimotorvärlden. Det är detta som gjort Volvo Penta till världsledande på kompletta drivsystem. Genom att bygga in vår omsorg om världen omkring oss i allt vårt konstruktionsarbete har vi fått fram lösningar som inte bara är effektiva och kraftfulla utan också bränsleeffektiva.

Våra applikationsingenjörer har hjälpt kunder över hela världen att, med hjälp av nyskapande metoder, integrera vår innovativa teknik för att tillgodose alla behov och maximera lönsamheten. Vi är en del av den globala Volvokoncernen och har därmed tillgång till koncernens samlade kompetens och expertis. Detta har skapat konstruktionssynergier och framtidsfokuserad innovation – säkrare, renare, smartare, effektivare och kraftfullare lösningar.

Tillförlitlighet och expertis

Tillförlitlighet och expertis

Volvo Pentas motorer är resultatet av över 100 års erfarenhet. Volvokoncernens dieselmotorteknik har testats grundligt på lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och ett brett urval av maskiner och utrustning i en rad olika branscher över hela världen. Våra motorer är resultatet av Volvo Pentas erkända kompetens. Alla har de genomgått rigorösa tester vid våra testcenter. Driftsäkerheten är väl beprövad på land och till sjöss, i alla klimat – iskalla och glödheta, torra och våta – samt under extrema arbetsförhållanden. 

Kontakta återförsäljare

Vill du veta mer?

Kontakta en lokal återförsäljare

Sök återförsäljare