Vi ger kraft åt den ultimata flismaskinen

Det tyska OEM-företaget Albach tillverkar en flismaskin som är både enkel att manövrera i skogarna och kan köras i 70 km/h på väg. Den har revolutionerat utnyttjandet av utrustningen och placerat Albach i en tätposition på marknaden. Resultatet av samarbetet mellan Albach och Volvo Penta är den senaste modellen Diamant 2000.
1860x1050-story-diamant

En flismaskin? Det är en maskin som greppar tag i de hela träden, barkar stammarna och hugger av grenar och kvistar för att återanvända dem som material för kraftgenerering. Detta är en oerhört energikrävande process som kräver en verkligt högpresterande motor. Men den måste också vara kompakt och mångsidig. Den måste klara det intensiva flisningsarbetet, driva extrafunktionerna och fungera för körning på väg.

I Diamant 2000 sitter raka Volvo Penta-motorer på 16 liter som kännetecknas av ett mycket bättre förhållande mellan storlek och effekt än i de 19-liters V8-motorer som användes tidigare. Volvo Penta-motorerna ger en lång rad fördelar:

• Ökad flisproduktion med 15 %
• Minskad bränsleförbrukning med 20 %
• Kompatibilitet med utsläppsstandarderna Stage IV/Tier 4 Final
• Testkörda 1 000 timmar med problemfri drift
• En enda kontaktperson för support och råd

”Med den här modellen har Albach gjort allt de kunnat för att minimera bränsleförbrukningen och maximera produktiviteten”, säger Miron Thoms vid Volvo Penta. ”Vi är stolta över att bidra till en sådan effektiv och innovativ maskin.”