Pålning med liten miljöpåverkan

PTC är en fransk tillverkare av hydraulaggregat och pålningsutrustning – av den typ som kallas Vibrodriver och använder vertikala vibrationshammare. De används för pålning på byggarbetsplatser till sjöss och på land.
1860x1050-story-ptc

När PTC skulle förnya sina hydraulaggregat i enlighet med den nya utsläppslagstiftningen, behövdes lämpliga dieselmotorer för utsläppsnivåerna Stage IV och Stage III. Företaget bestämde sig för att välja Volvo Penta.

”Vi uppskattar att Volvo Penta snabbt tar fram den bästa lösningen för stränga utsläppskrav”, säger Mathieu Jehanno som är Chief Technical Officer vid PTC. ”Det är en fördel för oss och hjälper oss att ligga i framkant på marknaden. Deras och vår tekniska kompetens är en bra kombination.”

Förutom att miljöpåverkan blev mindre kunde PTC också förkorta installationstiden tack vare den integrerade konstruktionen och kabelelementen i Volvo Pentas motorer.

”Andra viktiga faktorer för oss var det globala eftermarknadsnätverket, den rimliga kostnaden för efterbehandlingstekniken, leveranstiderna och den enkla integreringen”, säger Jehanno.