Volvo Penta levererar Stage V-kraft till Metsos mobila krossar

Tillverkaren av utrustning för ballastproduktion, Metso, inledde ett partnerskap med Volvo Penta 2016 efter att efterfrågan på bränsleeffektiva motorer ökat från kunderna. Nu installerar man Volvo Pentas Stage V-lösningar som ett tillval på sina mobila krossar.

1860x1050-Metso-Lokotrack

Metso är världsledande tillverkare av utrustning för ballastproduktion och har nu beställt Volvo Pentas Stage V-motorer som ska ge bränsleeffektiv kraft till ett antal Lokotrack® mobila krossar, som är den marknadsledande lösningen för mobil stenkrossning och sortering.

Volvo Penta kommer under 2019 att leverera en blandning av Stage V D11- och D13-off-roadmotorer och D16-generatoraggregat så att Metso ska kunna påbörja produktionen innan årets slut.

Det var efter en ökning i efterfrågan som Metso år 2016 började använda Volvo Penta-motorer som ett alternativ, särskilt för kunder i Norden som redan använde utrustning från Volvo. Under de senaste tre åren har Volvo Penta försett OEM-företaget med D13- och D16-motorer (Stage II och Stage IIIA).

– Hittills har responsen från kunderna varit positiv när det gäller Volvo Penta-motorernas prestanda, och vi är övertygade om att de nya Stage V-motorerna kommer att fungera lika bra, säger Kimmo Anttila, Vice President Mobile Solutions, Metso.

Optimerad bränsleeffektivitet
Volvo Pentas nya Stage V-offroadmotorer sänker bränsleförbrukningen med upp till 5 procent (jämfört med Stage IV). Motorn och avgasefterbehandlingssystemet samverkar i perfekt synergi och bildar en kraftfull enhet som uppfyller kraven från många olika användningsområden, speciellt när förhållandena är krävande.

Volvo Pentas första Stage V-motor för mobila generatoraggregat, D16, lanserades i mars 2019. D16 är en smidig och kompakt motor med lägre underhållskrav. Den ger cirka 3 procent bättre bränsleekonomi (jämfört med steg IIIA), vilket ger lägre total ägandekostnad.

Fortsatt partnerskap
För Kimmo Anttila handlar fördelarna med att arbeta med Volvo Penta om mer än bara motorns prestanda.

– En av huvudorsakerna till att vi valde Volvo Penta är att det är en mycket bra samarbetspartner. Vi har direktkontakt med fabrikerna, vilket vi verkligen uppskattar. Och motorerna har mycket gott anseende, vilket innebär nöjda kunder. Jag ser framför mig att vårt samarbete kommer att fortsätta i många år framöver, avslutar han.

Metso är ett världsledande industriföretag som erbjuder utrustning och tjänster för hållbar bearbetning och flöde av naturresurser inom gruv-, ballast-, återvinnings- och processindustrierna. Med sin unika kunskap och sina innovativa lösningar hjälper företaget kunderna till förbättrad effektivitet, minskade risker och ökad lönsamhet. Metso har fler än 13 000 anställda i över 50 länder.

Ladda ned högupplöst bild >

Ann Parmar
PR & Communication Industrial
Volvo Penta
Tel: int +46 (0) 31 32 207 69
E-post: ann.parmar@volvo.com

Relaterade nyheter