Volvo Penta-motor passar perfekt för tuffa skördeförhållanden i Indien

– Det är varmt och dammigt härute, och vi transporterar riktigt tunga laster. Det här är säsongsarbete, och vi behöver en motor som ger snabb och intensiv effekt i extrema förhållanden. Maskinoperatör Kishor Nagese sitter bakom ratten i Shaktiman Tejas. Den kraftfulla skördemaskinen plockar, hugger, rensar och omvandlar sockerrören till bitar för bearbetning vid sockerfabriker i delstaten Gujarat, Indien.

Plockar, hugger, rensar. Skördemaskinen Shaktiman Tejas omvandlar därefter sockerrören till bitar för bearbetning vid sockerfabrikerna.

En glad operatör. Kishor Nagese har kört skördemaskiner i över tio år och han är mycket nöjd med Tejas och dess Volvo Penta-motor.

– Det viktigaste med de här maskinerna är tillförlitligheten och prestandan, fortsätter Kishor Nagese, som kör fram och tillbaka över de vidsträckta fälten samtidigt som horisonten bortom honom skimrar i hettan. Särskilt imponerad är han av Volvo Pentas D5-motor som driver Shaktiman Tejas-skördemaskinen. – Motorns kraftöverföring är oerhört imponerande, och vi får ett högt kilometerantal per liter diesel. Dessutom går det snabbt att få tillgång till reservdelar och service när vi behöver det. Det är en utmärkt kombination.

Resultatet av skörden i delstaten Maharashtra främjar den lokala produktiviteten och livskvaliteten för invånarna. I ett stort land med oerhört varierande levnadsstandarder står de indiska jordbrukarna inför många olika utmaningar. Exempelvis osäkra väderförhållanden, brist på arbetskraft, otillräcklig information och begränsad tillgång till teknik. Bland de lokala bönderna i denna region råder det bristande medvetenhet om nya koncept för jordbruksmekanisering. Att kunna erbjuda lösningar som främjar produktiviteten är mycket viktigt för Shaktimans modell för hållbara affärsframgångar.

Shaktiman Tejas skördemaskin får vila lite efter ännu en lång dag ute på fältet.

Tejas skördemaskin är ett kraftfullt verktyg i alla arbetsförhållanden. Med hjälp av Volvo Penta-motorn kan Shaktiman överföra fördelarna med ökad effekt och förbättrad bränsleeffektivitet till sina många kunder i olika regioner i hela Indien. – Det finns flera anledningar till att vi litar på den här motorn, säger Vishwa Somannavar, Business Head – Cane Solutions, Sales & Marketing på Shaktiman. – Serviceintervallen är dubbelt så långa som för andra motorer som vi har haft i drift, och intervallen för byte av kylvätska är nästan fyra gånger längre. Det är perfekt för en av våra viktigaste produkter.

Tejas skördemaskin arbetar oförtrutet vidare ute på fälten, och Kishor Nagese befinner sig i slutet på en lång arbetsdag. Han pratar fortfarande entusiastiskt om sitt arbete. – Det är ett nöje att köra den här skördemaskinen. Andelen avfall vid skärning kan vara ett problem men inte i det här fallet. Jag litar till 100 procent på både skördemaskinen och motorn!

Shaktiman har för avsikt att börja använda mer ny teknik från Volvo Penta och introducera den för jordbruket i Indien, i kombination med sina mest avancerade skördemaskiner. – Volvo Penta delar vår vision om att ”göra jordbruket mer ekonomiskt”, säger Vishwa Somannavar. – Vi är väldigt nöjda med eftermarknads- och reservdelssupporten och ser fram emot att fortsätta vårt gynnsamma samarbete i framtiden.

 

SHAKTIMAN
Grundat:
1997
Baserat: Rajkot, Gujarat, Indien
Produktprogram (urval): Jordfräsar; motordrivna harvar; plogar; planterings-, besprutnings- och skördemaskiner; roterande rivmaskiner; TMR-vagnar och självgående plattformar.
Volvo Penta-motor som används: Volvo Penta TAD 551 VE

Relaterade nyheter