Volvo Penta: Hjärtat som aldrig slutar slå

Volvo Pentas motorer används inom jordbruket i hela världen. I Australien hjälper de jordbrukarna att optimera bevattningen genom högsta möjliga tillförlitlighet, prestanda och bränsleeffektivitet.

Aaron och Donna Solomon, ägare av Diesel Gas Moree.

Australien är något av ett kraftverk för jordbruket. Varje år tampas jordbrukarna med allt ifrån extrem torka till skoningslösa regnoväder, för att leverera resurser till livsmedels- och klädindustrier i hela världen. På platser som Moree, New South Wales, ställer de brännheta somrarna enorma krav på jordbrukarna och deras bevattningssystem.

Ingen förstår detta bättre än Aaron och Donna Solomon, ägare av Diesel Gas Moree, som sedan 2009 har levererat och servat Volvo Penta-motorer till jordbrukarfamiljer i Moree.

– Jordbrukarna häromkring har haft det ganska tufft de senaste åren, säger Aaron. – Branschen vill ha de mest ekonomiska vattenbehandlingssystemen för att kunna dra största möjliga nytta av varje liten vattendroppe. De behöver sina motorer för att vara redo direkt när behovet uppstår.

Ben Watson, från Allabah Pastoral Company.

Ben Watson kommer från Allabah Pastoral Company, en stor farm som odlar bomull och föder upp boskap. Varje dag levererar Volvo Pentas motorer oumbärliga hästkrafter till Allabahs pumpar, som tillhandahåller vatten med högsta möjliga tillgänglighet och precision.

– Vi förlitar oss på Volvo Penta för att samla upp vatten när det finns, säger han. – Om du beger dig iväg fyra, fem kilometer i hällregn och inte kan trycka på startknappen är du ganska illa ute. Med Volvo Penta har allt gått otroligt smidigt. Både tillförlitligheten och bränsleeffektiviteten har ökat.

David Phelps på Havana Farming förlitar sig också på dieselkraft för att se till att vatten pumpas ut till hans vidsträckta plantager. Volvo Penta-motorernas förlängda serviceintervall har förbättrat kostnadseffektiviteten och tillförlitligheten för Havana Farming.

– Vi valde Volvo Penta för 20–25 år sedan. Deras motorer har verkligen varit pålitliga. Och nu när vi håller på att uppgradera ser jag ingen anledning att byta. Vi håller oss till Volvo. De var före sin tid för 20 år sedan, precis som de nya är det nu. De ligger också i framkant. Precis som för vilket annat företag som helst gäller det att hålla i gång, annars kan det haverera ganska snabbt, säger han.

Pålitlig motor, pålitlig återförsäljare
Diesel Gas Moree investerade nyligen i en helt ny verkstad, både för att göra livet lite enklare för Aaron och Donna Solomon men också för att försäkra jordbrukarna om att de finns där för dem, även på längre sikt.

– Vi säljer inte bara en produkt, vi vill också hjälpa jordbrukarna där ute på fälten. – Vi har reservdelarna, fältservicen och personalen de behöver, och nu har vi också en ny verkstad, säger Aaron.

– De ger förstklassig service, säger David Phelps. – De gör verkligen allt för att tillgodose våra behov, och vi är ganska krävande. Än har de aldrig svikit mig, och jag tror inte att de kommer att göra det heller.

Med sina över 100 år av innovativ och modern motorteknik och branschkompetens är Volvo Penta här för att stanna.

Relaterade nyheter