Volvo Penta lanserar nya motorer för kraftgenerering, med upp till 800 kVA, för generatoraggregat

Volvo Penta lanserar två nya dieselmotorer, varav den ena har klassens högsta litereffekt. Motorerna TWD1645GE och TWD1644GE förstärker Volvo Pentas konkurrenskraftiga produktutbud och förbättrar företagets erbjudande inom generatoraggregat.
1860x1050-powergen-800kVA

Volvo Penta tar ett stort steg framåt genom att lägga till ny teknik och uppgraderade funktioner i sina nya motorer för kraftgenerering. TWD1645GE-motorn på 16 liter har konstruerats för att producera upp till 10 procent mer kraft jämfört med tidigare modeller i syfte att erbjuda en marknadsledande fristående kraftkälla i världsklass. De växlingsbara varvtalsinställningarna gör att den kan användas i hela världen.

”Det är ett spännande steg för oss att lansera en motor med klassens högsta litereffekt”, säger Giorgio Paris, chef för Volvo Pentas industrisegment. ”Med vårt marknadsledande erbjudande sätter vi en ny standard för kraftgenerering. Motorn levereras utrustad med våra senaste funktioner, vilket gör att vi kan leverera mest kraft och högst litereffekt av alla 16-litersmotorer på marknaden.”

Marknadsledande litereffekt
TWD1645GE producerar upp till 800 kVA vid 1 800 v/min (60 Hz) och upp till 770 kVA vid 1 500 v/min (50 Hz.). Systermodellen, TWD1644GE, producerar upp till 752 kVA vid 1 800 v/min och upp till 717 kVA vid 1 500 v/min. Båda har beräknats till 94 procent generatoreffektivitet.

”Vi har uppnått denna marknadsledande litereffekt genom att förbättra vår teknik och lägga till nya funktioner”, säger Krikor Abraham, Volvo Pentas produktchef för kraftgenereringssegmentet. ”Vi kan få ut mer kraft från motorerna, och kunderna får uppleva en rad fördelar.”

De nya 16-litersmotorerna har tvåstegsturboaggregat och nya kolvar av höggradigt stål för exceptionellt hög litereffekt, optimerad förbränning med elektronisk högtrycksinsprutning som ger hög bränsleeffektivitet och låga avgasutsläppsnivåer, uppgraderad kabelmatta för bästa möjliga isolering i krävande miljöer, kylpaket med tvåkretssystem och ett avancerat motorstyrsystem.

Motorn kan användas för primär kraft på ställen som byggarbetsplatser där det inte finns något elnät och som reservkraft för platser som sjukhus där det behövs en backuplösning för elektriciteten i händelse av strömavbrott.

Fördelar för kunderna, fördelar för miljön
Volvo Penta är marknadsledande på att tillverka kraftfulla produkter av högsta kvalitet, och TWD1645GE och TWD1644GE är byggda på samma motorbas som resten av motorerna i 16-litersserien vilket gör att de är enkla att installera och underhålla. Med de nya och uppgraderade funktionerna kan kunderna dessutom vara säkra på att få en låg total ägandekostnad tack vare motorernas utmärkta bränsleekonomi. De sänkta buller- och vibrationsnivåerna ger en smidig drift. Motorerna uppfyller kraven i EU Stage II vilket gör att avgasutsläppen minimeras. Detta är gynnsamt för miljön.

Ladda ned högupplöst bild av TWD1645GE kraftgenereringsmotor 1 >>

Ladda ned högupplöst bild av TWD1645GE kraftgenereringsmotor 2 >>