PT Palindo Marine väljer Volvo Penta för färjetrafiken mellan öar

Indonesiska PT Palindo Marine, som är en trogen kund hos Volvo Penta, fortsätter sin affärsrelation med det svenska företaget och installerar nu Volvo Pentas D16 MH-motorer i sina två senaste passagerarfärjor som rymmer 180 respektive 220 passagerare.

MV-Oceanna.png
Volvo Penta fortsätter sin långa affärsrelation med PT Palindo Marine, ett av de största färjerederierna i indonesiska Kepulauan Riau, efter att förra året ha sålt fem D16 MH-marindieslar för installation i de två passagerarbåtarna Oceanna 12 och Oceanna 15.

PT Palindo har varit trogen kund hos Volvo Penta sedan 2003. I och med tillskottet av D16 MH-motorerna på 750 hk vardera, har färjerederiet nu fler än 60 Volvo Penta-motorer fördelat på 22 aluminiumfärjor.

PT Palindo Marines ägare Harmanto säger: ”Vi har i många år installerat Volvo Pentas produkter i de flesta av våra färjor här i Batam, Indonesien. Orsaken är motorernas robusta konstruktion, till exempel D16 MH på 750 hk som är en mycket tillförlitlig motor med lång livslängd.”

”Dessutom har D16 MH hjälpt till att sänka bränsleförbrukningen med upp till 20 procent, vilket lett till en minskning av våra driftkostnader. När det gäller service och underhåll är D16 MH verkligen enkel att hantera. Och framför allt har vi under alla dessa år aldrig blivit besvikna på det eftermarknadsstöd som Volvo Penta erbjudit.”

Oceanna 12 är en 28 meter lång färja som väger 35 ton och har en kapacitet på upp till 180 passagerare. I den här färjan sitter motorerna i en dubbelinstallation. Oceanna 15, däremot, är en något större båt som är 35 meter lång, väger 40 ton och rymmer upp till 220 passagerare. Med en större båt följer större behov, och denna färja utrustades därför med en trippelinstallation.

De två färjorna levererades mellan september 2015 och mars 2016 och används för att transportera passagerare mellan ett antal vackra indonesiska öar, däribland Batam Island, Tanjung Pinang Island, Dabuk i Sumatra och Tanjung Balai Island.

Färjorna, som körs på det blygsamma motorvarvtalet 1 700 v/min, håller ett ganska raskt tempo på mellan 26 och 29 knop. De tillförlitliga motorerna hjälper till att navigera genom sjöförhållanden som ofta ändrar sig beroende på säsong och på vilken rutt som körs.

Oceanna 12 har nu varit i drift i nästan ett år och Oceanna 15 har körts i sju månader. Båda färjorna går bra och är ett pålitligt transportmedel i den växande turismindustrin. Volvo Pentas motorer lever upp till förväntningarna.

Mellan den 15 och den 19 oktober kommer Volvo Penta att finnas i monter 18 på Interferry Conference i Manila.