Volvo Pentas motorer driver 24 färjor som en del av den vietnamesiska turismexpansionen

Vinpearl har valt motorer från Volvo Penta för att transportera turister på 24 färjor till sina nya, idylliska semesteranläggningar på vietnamesiska öar.

Vietnam-Vinpearl.png
Vinpearl har valt motorer från Volvo Penta för att transportera turister på 24 färjor till sina nya, idylliska semesteranläggningar på vietnamesiska öar.

Vietnams blomstrande turistnäring har i hög grad bidragit till landets pågående ekonomiska tillväxt, och Volvo Pentas roll är att transportera semesterfirarna till semesterparadisen ute på öarna. Vinpearl, som är ett dotterbolag i Vingroup-koncernen, använder Volvo Pentas D13 MH- och D7C TA-motorer till sina 24 färjor som går till de vietnamesiska semesteranläggningarna Ha Long Bay och Nha Trang.

Turisterna ska transporteras ut till de vackra idyllerna, där de omges av vita sandstränder och kristallklart vatten, med 24 privata färjor, även om inte alla av dem ännu tagits i drift. Färjorna är 17,5 meter långa och väger 18 ton och kan lätt ta upp till 60 passagerare per båt. Trafiken ska gå 18 timmar om dygnet med 30–60 minuters intervall, från kl. 6 på morgonen och fram till midnatt. Varje resa är cirka 1–2 sjömil, vilket innebär att passagerarna kommer till sina destinationer på bara några minuter.

Fyra av de 24 färjorna ska drivas av en dubbelinstallation av Volvo Pentas D7C TA-motorer som kör med ett motorvarvtal på 2 300 v/min och en behaglig marschfart på 19 knop. Resterande 20 färjor ska drivas av en dubbelinstallation av de ännu mer imponerande D13 MH-motorerna, som kör med ett motorvarvtal på 1 900 v/min och uppnår hastigheter på upp till 26 knop.

Vinpearl driftsätter färjorna i flera steg. Hittills har fyra båtar tagits i drift och i slutet av 2016 ska ytterligare sex ha börjat köras. Under 2017 kommer Vinpearl att ta ytterligare 14 färjor i bruk.

Vi bygger varaktiga relationer
Volvo Pentas samarbete med Vinpearl inleddes 2011, när bolaget importerade två motoryachter, varav den ena hade en dubbelinstallation av Volvo Pentas D6-370A/DPH-motorer. Volvo Pentas återförsäljare i Vietnam, Dumarest, erbjöd Vinpearl fortsatt stöd när det gällde eftermarknadstjänsterna och lade på så vis grunden till en bra och varaktig affärsrelation med semesterarrangören. Kundrelationen och kraften i Pentas erbjudande var faktiskt så bra att Vinpearl år 2015 köpte ytterligare två Volvo D6-370A-motorer som skulle ersätta den motor från en annan tillverkare som hade suttit i motoryachten tidigare.

Den mångåriga Volvo Penta-återförsäljaren Dumarests affärsrelation med Vinpearl har varit avgörande för att säkra fortsatt försäljning. ”Volvo Penta-motorerna är tillförlitliga och fungerar utmärkt. Och när de sedan kombineras med det enastående eftermarknadsstöd vi fått från Dumarest blev dessa motorer vårt förstahandsval, säger Phan Thanh Hai, Vinpearls chef för teknisk förvaltning och fartygsförvaltning.

Dumarest har samarbetat med Volvo Penta sedan 1990-talet, huvudsakligen med leveranser och support av marinmotorer till den vietnamesiska kustbevakningen.

Färjorna byggs av Volvo Pentas mångåriga kund Song Lo Shipyard i Nha Trang. ”Vi har installerat många Volvo Penta-motorer under årens lopp. De är enkla att montera och uppvisar en imponerande prestanda, som matchar vår båtdesign, tillägger Song Lo Shipyards direktör Nguyen Van Thanh.

Det här är en av de största beställningarna på färjor av den här storleken som Volvo Penta har fått från den här regionen. Det bevisar hur värdefullt det är att skapa bra relationer med återförsäljarna.

Mellan den 15 och den 19 oktober kommer Volvo Penta att finnas i monter 18 på Interferry Conference i Manila.