Volvo Penta är en av drivkrafterna som hjälpte den helkvinnliga, indiska besättningen att tillryggalägga historiska distanser

Besättningen på expeditionen ”Navika Sagar Parikrama” skrev historia i oktober när den blev den första helkvinnliga, indiska besättning någonsin att segla jorden runt. Deras båt, INSV Tarini, är utrustad med en Volvo Penta D5-motor.

Volvo Penta är en av drivkrafterna som hjälpte den helkvinnliga, indiska besättningen att tillryggalägga historiska distanser

Seglatsen, som leddes av örlogskapten Vartika Joshi, tog åtta månader och vittnar om deras stora beslutsamhet och enorma mod. Expeditionen bestod av sex etapper och INSV Tarini tillryggalade 21 000 sjömil. Besättningen landsteg i fem länder, korsade ekvatorn två gånger, passerade fyra kontinenter, seglade över 3 världshav och gick söder om de tre berömda uddarna – Cape Leeuwin, Kap Horn och Godahoppsudden. Och Volvo Penta var med dem hela vägen.

Volvo Penta har en lång historia i den marina världen och har sponsrat Volvo Ocean Race sex gånger. Marinmotorn Volvo Penta D5 har spelat en viktig roll i båtbranschen i över 100 år och var därför det rätta valet för INSV Tarini. Den erbjuder maximal prestanda vid både rutinåtgärder och i kritiska ögonblick. Volvo Penta D5-motorn har en cylindervolym på 4,8 liter och en rak, 4-cylindrig konfiguration.

För att kunna fungera som drivkraft i en sådan enastående bedrift ser vi till att våra motorer håller högsta kvalitet och uppfyller globala säkerhetsstandarder för båtbranschen, säger Miron Thoms, Vice President och Head för Volvo Penta India. Vi är ett miljömedvetet företag som inte bara erbjuder bränsleeffektiva produkter, utan också arbetar för saneringen av våra hav. Vi hoppas kunna fortsätta det här samarbetet och dela med oss av vår kompetens till fler spännande expeditioner i framtiden.”

Volvokoncernen är stolt över att ha bidragit till en så historisk och betydelsefull resa, säger Kamal Bali, President och MD för Volvo Group India. De här kvinnorna har visat mod, beslutsamhet och passion på ett sätt som kan ge bränsle till miljontals drömmar över hela Indien.

Ladda ned högupplöst bild >

Relaterade nyheter