Volvo Pentas garanti

Garanti

Skydda din investering

Med en Volvo Penta-garanti kan du lita på din marinmotor i trygg förvissning om att du har tillgång till ett support- och återförsäljarnät i världsklass. Om du dessutom lägger till utökat skydd (tillval) kan du skräddarsy garantin så att den blir lika robust som själva motorn.

Det som ingår

För de flesta motorkonfigurationer för yrkessjöfart omfattar den begränsade garantin 12 månader eller ett fastställt antal drifttimmar, beroende på produkttyp och användningsområde. I specifikationerna i det nedladdningsbara garantidokumentet nedan kan du läsa mer om de exakta villkoren och vad som gäller för just din motor.

Förlängt skydd för industrin – IXC

Förlängt skydd

Utöver standardgarantin har du möjlighet att köpa till vårt förlängda skydd och därmed öka antalet drifttimmar med full garanti för hela Volvo Penta-paketet. Programmet omfattar samma heltäckande garanti som standardgarantin under första året i upp till ytterligare fyra år. Garantin omfattar reparation och utbyte av defekta delar, inklusive alla Volvo Penta-produkter, men undantaget förbrukningsartiklar.

Förlängt skydd
Globalt nätverk

Globalt återförsäljarnätverk, lokala experter

Alla garantier, frågor och garantirelaterade reparationer hanteras av din lokala Volvo Penta-återförsäljare. Prata med din lokala Volvo Penta-återförsäljare om du vill veta mer om hur du får bästa möjliga garantiskydd för motor, reservdelar eller tillbehör.

Sök återförsäljare
Volvo Pentas garanti för originaldelar och tillbehör

Volvo Pentas garanti för originaldelar och tillbehör

Volvo Penta erbjuder en 12 månader lång standardgaranti för alla originaldelar och tillbehör. Volvo Pentas garanti för monterade delar gäller i 24 månader och omfattar reservdelar och tillbehör som har köpts och monterats hos en auktoriserad Volvo Penta-återförsäljare. Det är inte bara själva reservdelen som omfattas av garantin, utan även arbetet som krävs för montering.

Standardgaranti på reservdelar – 12 månader

Volvo Penta originaldelar och tillbehör som har sålts men inte monterats av en auktoriserad Volvo Penta-återförsäljare täcks av vår standardgaranti på 12 månader.

Garanti på monterade reservdelar – 24 månader

Volvo Penta originaldelar och tillbehör som har sålts och monterats av en auktoriserad Volvo Penta-verkstad täcks av garantin i 24 månader. Detta gäller även arbetet som krävs för att montera reservdelen.

Slitagedelar är exkluderade från både 12-månadersgarantin och 24-månadersgarantin även för delar som monterats av Volvo Penta-återförsäljare. Garantin för monterade reservdelar gäller i 24 månader eller 1 000 timmar (Yrkessjöfart), beroende på vilket som inträffar först.

Läs mer om Volvo Pentas reservdelsgaranti

Återförsäljarnätverk

VILL DU VETA MER?

Kontakta den lokala återförsäljaren

Sök återförsäljare