Drivsystem för marinproffs

Ett omfattande erbjudande

Anpassat för den marina miljön

Volvo Penta levererar drivsystem för professionella kunder i hela världen. Oavsett användningsområde, erbjuder vi support genom produktens hela livscykel – från konstruktionsfasen och genom hela driften. Allt från ett globalt företag med stark lokal närvaro. Vi erbjuder lösningar som är hållbara både ur ett verksamhetsperspektiv och ur miljösynpunkt. Vi stöder dig i att upprätthålla tillgängligheten och hålla nere ägandekostnaden för din verksamhet. Med utgångspunkt i ett omfattande motorprogram med effekter på mellan 80 och 660 kW erbjuder Volvo Penta drivsystem och motorer för framdrivning, hjälputrustning och kompletta marina generatoraggregat.

GLOBAL LOGISTIK OCH SUPPORT, LOKAL KOMPETENS

Via ett omfattande eftermarknadserbjudande kan Volvo Penta bistå dig genom motorns hela livscykel. I erbjudandet ingår vårt globala nätverk av fler än 700 auktoriserade återförsäljare inom kommersiell sjöfart – som tillhandahåller lokal service och support i cirka 130 länder – och vårt globala distributionsnätverk för Volvo Penta originaldelar.

Reservdelar och service
Redo för framtiden

REDO FÖR FRAMTIDEN

Vårt fokus inom produktutveckling och -förnyelse ligger på att uppnå ännu högre driftsäkerhet, prestanda och bränsleeffektivitet. Vi är en del av Volvokoncernen och genom att kombinera koncernens gemensamma teknik och innovationer med vår djupgående förståelse och erfarenhet från marinsektorn kan vi hela tiden investera i nya, specialanpassade lösningar. Detta gynnar dig som kund i form av uppkopplad teknik, körbarhet och – sist men inte minst – hållbarhet, eftersom vi minskar vårt avtryck när det gäller utsläpp, bullerföroreningar och arbetsmiljö.

Tillförlitlig och beprövad teknik

Volvo Pentas motorer är resultatet av 100 års erfarenhet inom marinindustrin. Volvokoncernens dieselmotorteknik har testats grundligt i lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner samt ett brett urval av maskiner och utrustning i en rad olika branscher. Våra marinmotorer är resultatet av Volvo Pentas erkända kompetens och har genomgått rigorösa fältprover och tester vid Volvo Pentas egna center. Driftsäkerheten har prövats på land och till sjöss, i alla klimat – iskalla och glödheta, torra och våta – samt under extrema arbetsförhållanden.

hög prestanda

Drivsystem med maximal prestanda

Nyckeln till funktionalitet, drifttid och prestanda finns i båtens motorer och drivlinor. Volvo Pentas produkter – med Volvo Penta IPS, Aquamatic-drevet och inombordsdieseln – levererar prestanda utan att kompromissa med driftsäkerheten och kombinerar hög effekt med låg vikt, låg bränsleförbrukning och låga utsläppsnivåer.

Volvo Penta IPS Aquamatic
tung användning

Drivsystem för tung sjötrafik

Volvo Pentas program för den tunga industrin består av produkter som är extremt driftsäkra och som är konstruerade för att fungera, år efter år. Grundkonstruktionen består av robusta motorblock som är tillverkade av höghållfast gjutgods, stora lagerytor och kraftfulla vevaxlar. Dessutom är alla komponenter konstruerade för att klara de allra tuffaste förhållanden. 

Diesel Inboard
Marina generatoraggregat

Marina generatoraggregat och hjälpaggregat

Samtliga av Volvo Pentas marina generatoraggregat och dieselmotorer ger tillförlitlig och bränsleeffektiv generering av ström ombord samt ström till kranar, pumpar, luftkompressorer och annan tung utrustning. De är enkla att installera och enkla att underhålla. Hög prestanda i kombination med låg bränsleförbrukning och låga utsläppsnivåer banar väg för låg livscykelkostnad.

Marina generatoraggregat Hjälpmotorer

Mer effekt med innovativ teknik

Volvo Penta IPS

Mer kraft, mindre bränsle

Det unika, bränslebesparande systemet Volvo Penta IPS ger enastående prestanda och manövrerbarhet. Nyckeln till dessa kvaliteter är framåtriktade dubbla motroterande propellrar med individuellt reglerbara drev under skrovet. 

Volvo Penta IPS

Intuitiv kontroll

EVC (Electronic Vessel Control) är Volvo Pentas egen elektroniska plattform. Det intuitiva EVC-systemet ger dig fördelar som exakt manövrering och tilläggning, intelligent positionering och andra smarta funktioner. Plattformen är en körklar plug-and-play-lösning.

Kvalitet, säkerhet och miljöhänsyn

Kvalitet, säkerhet och omsorg om miljön är själva hjärtat i Volvo Pentas värderingar. Dessa kärnvärden är en viktig del av vår organisation, våra produkter och vårt sätt att arbeta. Kärnvärdena driver utvecklingen av nya produkterbjudanden men präglar också vårt sätt att ge service åt kunder och åt samhället. I allt vi gör, ända ned på detaljnivå, strävar vi efter att vara en del av en socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvarsfull framtid.

Volvo Penta Kontakt

Vill du veta mer?

Kontakta en lokal återförsäljare

Sök återförsäljare