En del av Volvokoncernen

En del av Volvokoncernen

Delad erfarenhet – delad framgång

Vi är en del av Volvokoncernen och har därmed tillgång till koncernens samlade erfarenhet, tekniska expertis och logistikinfrastruktur. Vi växer genom att dela med oss och skapa synergier i hela koncernen.

Starkare tillsammans

Starkare tillsammans

Volvokoncernens produktion och omfattande produktprogram – i kombination med eftermarknadsstöd i hela världen – har utformats och anpassats så att det tillgodoser alla typer av krav från kunder i hela världen. Som en del av Volvokoncernen har Volvo Penta tillgång till den tillförlitliga teknik som finns i hela koncernen. Med hjälp av vårt gemensamma globala nätverk för service och support kan vi erbjuda kunderna den support och service de behöver, oavsett var de befinner sig.

Volvo Pentas bidrag

Samlad kompetens och erfarenhet

Där Volvo Penta finns, finns också möjligheten att dra nytta av koncernens samlade kapacitet och kompetens. Att vara en del av varumärket Volvo och av Volvokoncernen betyder så mycket mer än att bara dra nytta av varumärkets goda rykte. Innovation, erfarenhet och kompetens delas inom koncernen, och alla framsteg som görs inom motorteknik och utsläppsreduceringar tillämpas i hela koncernen. Som Volvo Penta-kund kan du därför dra nytta av koncernens samlade kompetens inom teknisk innovation, materialkunskap samt forskning och utveckling. 

Volvokoncernen, kort trailer

Berättelsen om Volvokoncernen

Spela upp video
Det här är Volvokoncernen

Det här är Volvokoncernen

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner samt motorer för marina och industriella tillämpningar. Koncernen levererar dessutom kompletta lösningar inom finansiering och service. Volvokoncernen har cirka 100 000 medarbetare, huvudkontor i Göteborg och produktionsanläggningar i 18 länder. Verksamheten bedrivs på över 190 marknader.

År 2015 uppgick Volvokoncernens nettoförsäljning till cirka 313 miljarder SEK. Volvokoncernen är ett börsnoterat bolag. Volvoaktierna är noterade på Nasdaq Stockholm.

Besök Volvogroup.com
Volvokoncernens varumärken

Volvokoncernens varumärken

Sammanlagt tillverkar Volvokoncernen närmare en halv miljon motorer och transmissioner varje år. Vår varumärkesportfölj består av Volvo, Volvo Penta, UD, Terex Trucks, Renault Trucks, Prevost, Nova bus och Mack. Vi har samarbeten och samriskföretag tillsammans med varumärkena SDLG, Eicher och Dongfeng. Utan den typ av produkter och tjänster som Volvokoncernen levererar skulle samhällena där många av oss bor inte fungera. Likt ett cirkulationssystem är våra produkter och tjänster involverade i många av de funktioner som de flesta av oss är beroende av varje dag. 

Volvo Penta Kontakt

Vill du veta mer?

Kontakta en lokal återförsäljare

Sök återförsäljare