Är du redo för utmaningen?

Vi på Volvo Penta är innovatörer ända in i själen. Vi utvecklar hela tiden nya produkter för fritidsbåtar i syfte att öka komforten, säkerheten och glädjen för våra kunder. För att kunna garantera högsta möjliga prestanda testar vi våra produkter i en serie utmaningar som visar de potentiella fördelarna för dig som båtägare.

Om du verkligen vill uppleva en ny båtprodukt finns det inget som går upp emot att vara ute på vattnet och se produkten i sitt rätta element.

Hanna Ljungqvist

Ingenjör på Volvo Penta

Avsnitt 1: Volvo Penta IPS

”Jag har bestämt mig för att göra det lite svårare för dig”

Volvo Penta lanserade IPS-systemet för tio år sedan, i en satsning för att sätta nya standarder inom manövrering. I den här filmen testar vi manövrerbarheten i låg respektive hög hastighet och vi testar också det dynamiska positioneringssystemet innan vi avslutar med det ultimata accelerationstestet.

Läs mer om våra framdrivningslösningar

Avsnitt 2: e‐Key-fjärrkontrollen

”Jag är inte orolig – jag ger honom ett försprång”

Med den nya e-Key-fjärrkontrollen låser du upp och startar båten ungefär som när du startar en bil. I det här avsnittet har vi två båtar, varav bara den ena är utrustad med e-Key-fjärrkontrollen. Utmaningen? Att komma iväg så snabbt som möjligt.

Avsnitt 3: Körning och tilläggning med hjälp av joystick

Du är grym på att lägga till!

När vi lanserade vår första joystick med IPS var det en unik innovation: ett drivsystem som styrdes med en joystick. I dag erbjuder vi joystickar för många typer av båtar. I den här utmaningen får två båtar hålla helt olika kurs i en kamp mot tiden. (Psst! Det kommer en överraskning på slutet!)

Avsnitt 4: Glass Cockpit System

”Allt handlar om användarvänlighet”

Av tradition har manöverplatserna på båtar ofta använt system från olika tillverkare – system som inte alltid kommunicerar så bra. För att lösa detta problem lanserade Volvo Penta för några år sedan Glass Cockpit – ett system som har revolutionerat hur vi styr och övervakar fritidsbåtar. I det här avsnittet ska vi få se hur enkelt och intuitivt systemet faktiskt är.