Oljeanalys Volvo Penta

Oljeanalys

Oljeanalys för bättre kontroll

Med Volvo Pentas oljeanalys får du en omfattande hälsokontroll av motorn och kraftöverföringen. Testresultatet visar om det förekommer potentiellt skadliga ämnen och hjälper dig att planera underhåll och andra åtgärder innan det uppstår större problem. 

En omfattande statuskontroll

Volvo Pentas oljeanalys ger information om vatten- och bränsleinnehåll, viskositet, smuts och mängden metallpartiklar i oljan på grund av komponentslitage. Om ett skadlig element upptäcks kan du och återförsäljaren diskutera och planera för korrigerande åtgärder. Genom att regelbundet utföra oljeanalys får du tidiga varningstecken och kan planera förebyggande underhåll och komponentbyten för att på så vis minska reparationskostnaderna och förlänga livslängden på utrustningen. 

Fördelarna med Volvo Pentas oljeanalys

  • Högkvalitativ analys utförd av ackrediterade laboratorier med hjälp av tröskelvärden som har definierats av Volvo Penta 
  • Omfattande diagnos av skicket på motor och kraftöverföring 
  • Synliggör tendenser och ger tidiga varningssignaler om onormalt slitage
  • Större kontroll över motorstatusen – för ökad trygghet
  • Hjälper till att planera förebyggande underhåll

Volvo Pentas oljeanalys är ett utmärkt sätt att upptäcka potentiella fel innan de inträffar. Oljeanalysen finns på de flesta marknader. Kontakta din lokala Volvo Penta-återförsäljare för mer information.

Kontakt Vovlo Penta

Vill du veta mer?

Kontakta en lokal återförsäljare

Sök återförsäljare