Volvo Penta får specialomnämnande på METSTRADE

Volvo Penta får ett specialomnämnande för sin joystick för installationer med rak axel vid METSTRADE, världens största mässa i fritidsbåtsbranschen. Lovorden i DAME Design Awards gällde kategorin ”maskineri, framdrivning, mekaniska och elektriska system och kopplingar”. Volvo Penta kan dessutom stoltsera med att ha blivit nominerade till ytterligare två pris.

Det är med stor glädje som Volvo Penta kan inleda METSTRADE-utställningen med att få ett specialomnämnande för sin joystick för installationer med rak axel. Företaget blev dessutom nominerat till ytterligare ett DAME Design Award vid mässan i Amsterdam för sitt batterihanteringssystem med e-Key-fjärrkontroll. Volvo Penta har också nominerats till ett gemensamt båtbyggarpris tillsammans med Amer Yachts, i samband med användandet av Volvo Penta IPS (Inboard Performance System) i Amer 100 – den största superyachten i världen som utrustats med IPS.

Joystick

Volvo Pentas joystick för installationer med rak axel.

”Det är spännande att återigen ställa ut på METSTRADE”, säger Anders Thorin, projektplaneringsansvarig för Volvo Pentas elektronik. ”Vi har arbetat hårt med att utveckla nya, innovativa produkter som är säkra och enkla att använda och som gör båtlivet ännu behagligare. Och vi är oerhört stolta över att ha fått motta specialomnämnandet för vår joystick för installationer med rak axel och för att ha blivit nominerade till ytterligare två priser.”

I blickfånget
I Volvo Pentas monter visar företaget upp:

  • D8-motorn i kombination med IPS 15-drevet
  • Batterihanteringssystem
  • Easy Boating-simulator där besökarna för prova några av de senaste produkterna, däribland e-Key-fjärrkontrollen, joysticken för installationer med rak axel och Glass Cockpit System.

Joysticken för installationer med rak axel och batterihanteringssystemet visas dessutom upp i området DAME Award Presentations i InnovationLAB i hall 6.

De senaste innovationerna
Volvo Pentas joystick för installationer med rak axel samordnar roder, växellåda, gaspådrag och propellrar – så att körning och tilläggning kan ske på bästa möjliga sätt.

I stället för att utföra komplicerade gas-, växel- och rattkombinationer kan föraren bara förflytta joysticken i önskad riktning så styr båten i enlighet med detta. Joystick för installationer med rak axel mottog ett specialomnämnande i DAME Design Awards kategori för ”maskineri, framdrivning, mekaniska och elektriska system och kopplingar”
.

Volvo Pentas batterihanteringssystem är en helt integrerad lösning för övervakning, hantering och underhåll av båtens batterier. I lösningen ingår branschens första e-Key-fjärrkontroll – en nyckelenhet som fungerar som en modern personbilsnyckel. Systemet ger mycket bra kontroll och säkerhet och är enkelt att installera. Det blev nominerat till en DAME Design Award i kategorin ”marin elektronik och marinrelaterad programvara”.

Battery Management System

Batterikontrolldisplayen är en del av batterihanteringssystemet.

Efter mer än tio års framgångar med IPS, har Volvo Penta nu utvidgat sitt revolutionerande produktprogram med lanseringen av D8-IPS700 och D8-IPS800. I och med detta nytillskott i produktprogrammet utvidgar Volvo Penta räckvidden för IPS så att ännu fler typer av båtar kan använda systemet.

Boat Builder Award for Business Achievement
Volvo Penta och Amer Yachts har nominerats till utmärkelsen Boat Builder Awards for Business Achievement i kategorin för samarbetslösningar mellan båtbyggare och utrustningstillverkare. Nomineringen är ett erkännande av konstruktionen, tillverkningen och samarbetet i kvadrupelinstallationen av Volvo Pentas innovativa IPS-system (Inboard Performance System) i Amer Yachts nya högpresterande superyacht, Amer 100. 

Boat Builder Awards for Business Achievement 2016 i samarbete med Raymarine, anordnas av tidskriften IBI och METSTRADE, och vinnarna kommer att tillkännages vid en galamiddag onsdagen den 16 november.

Volvo Penta finns i monter 12.821 vid METSTRADE i Amsterdam mellan den 15 och den 17 november.

Ladda ned högupplöst bild av logotypen för DAME Special Mention >>
Ladda ned högupplöst bild av joysticken >>
Ladda ned högupplöst bild av batterihanteringen >>

Jennifer Humphrey
Global Communication Manager
+46 31 3233055
e-post: jennifer [dot] humphrey [at] volvo [dot] com