Full kontroll över Amer 94

Leonardo Bassilichi har sin egen vision om båtlivet. När han är på sjön föredrar han att manövrera sin yacht på 94 fot helt själv.
Leonardo Bassilichi

En av de avgörande faktorerna för Leonardo Bassilichi när han ska investera i en ny båt är att han ska kunna köra den själv. Med Amer 94 och Volvo Penta IPS-systemet har han kunnat uppgradera till en större yacht och fortfarande vara kapten över sin egen båt.

– Jag ville ha en större yacht men samtidigt ville jag inte släppa min personliga vision om båtlivet: att jag ska kunna köra båten själv. IPS-systemet, och båten i sig, gör det otroligt lätt att köra, säger han.

Leonardos yacht med Volvo Penta IPS

Att ha båt innebär en aktiv fritid för Leonardo – han gillar att ha något att göra även när han är ledig.

Engagemang och kunskap om hur båten fungerar är viktigt för Leonardo Bassilichi. Han älskar att umgås med familj och vänner, glida fram på sjön och njuta av vyerna. Men det bästa är när alla måste arbeta tillsammans som ett team, när saker och ting måste ske snabbt och man måste vara helskärpt. En av de saker han gillar allra mest är att manövrera sin Amer 94 i hamnen.

– Jag älskar att stänga av motorn på öppet vatten och bara njuta av stillheten. Men jag uppskattar nästan adrenalinkicken ännu mer när jag måste fokusera på att lägga till i hamnen. För min del är det faktiskt mer avkopplande att köra båten än att ligga i en solstol på däck, säger Leonardo Bassilichi. 

Volvo Penta IPS joystick

Tilläggning med joystick och dynamisk positionering, som är en del av Volvo Penta IPS, gör båtlivet enklare.

Volvo Penta IPS är ett innovativt framdrivningssystem, som har dubbla motroterande propellrar, individuellt reglerbara drev samt funktioner som tilläggning med joystick och dynamisk positionering för att skapa en smidig båtupplevelse.

Sedan systemet lanserades 2005 har storleken på de yachter som Volvo Penta IPS kan styra ökat rejält. I dag är systemet anpassat för yachter på 30 till 120 fot och kan alltså styra en så stor yacht som Amer 94.

Båten drivs med tre Volvo Penta-motorer av typen D13-IPS1200, som har lägre bränsleförbrukning och upp till 30 procent lägre koldioxidutsläpp jämfört med en traditionell rak axelinstallation. Dessa stora besparingar ger i genomsnitt 40 procent längre räckvidd.

– Innan jag hade provat Volvo IPS var jag övertygad att jag inte behövde det. Jag ansåg att jag var en tillräckligt bra förare ändå. Nu har jag använt det under två somrar och jag kan inte tänka mig att vara utan det, avslutar Leonardo Bassilichi. 

Fakta: Amer 94
Längd över allt  94 fot (28,65 m)
Djup  9,8 fot (2,96 m)
Deplacement (halvlastad) 64 ton
Marschfart 26 ± 1 knop
Maxfart 30 ± 1 knop
Bränslekapacitet 7 000 liter
Det här är båtdrömmar

Avsnitt 2: Amer 94

Full kontroll över 94 fot

I det här avsnittet reser vi till ön Lipari utanför Sicilien för att besöka Leonardo Bassilichi på hans yacht Amer 94. En av de avgörande faktorerna för Leonardo när han ska investera i en ny båt är att han ska kunna köra den själv. Systemet Volvo Penta IPS har gjort det möjligt för honom att uppgradera till en större yacht och fortfarande vara kapten över sin egen båt.

Det här är båtdrömmar

Det här är

Båtdrömmar

Båtdrömmar är lika olika som vi människor är olika – det är det vi vill lyfta fram. I filmserien Båtdrömmar träffar vi olika människor som delar med sig av sina drömmar om båtar och livet till sjöss. Håll utkik efter fler avsnitt!

Utforska vårt yachterbjudande

Volvo Penta’s yacht offering is based on our proven marine experience and expertise. With Easy Boating as our guiding light, we offer yacht owners all over the world the very best in engine and propulsion technology as well as accessories and additional options.

Volvo Penta IPS

En välkänd framgång

Volvo Penta IPS

Enastående manövrerbarhet och pålitlig kraft. Större komfort ombord. Och bränsleeffektivitet i världsklass för att matcha det. Det revolutionerande drevsystemet Volvo Penta IPS har förbättrat upplevelsen för yachtägare världen över.

Volvo Penta IPS
Volvo Penta D13-IPS1350

Vår kraftfullaste motor hittills

Volvo Penta D13-IPS1350

Flexibel, kompakt och extremt kraftfull. Volvo Penta D13-IPS1350 är den starkaste motorn i vårt IPS-program. Med den känner du dig säker vid rodret och har allt under kontroll. Denna motor är det självklara valet för alla båtar på 60–120 fot.

Volvo Penta D13-IPS1350
Tillval Volvo Penta

Alltid med full kontroll

Yachtalternativ

Volvo Penta har ett mycket omfattande urval av olika tillval, tillbehör och tjänster att erbjuda yachtägare. Upplev en skräddarsydd båtupplevelse med smarta funktioner och tjänster – för ett enklare båtliv och båtägande.

Yachtalternativ