Ines Chiu Gonzales båtdröm: Jordenruntplaner vid 13 års ålder

Det är många som drömmer om att segla jorden runt. Det som gör Ines Chiu Gonzalez så speciell är att hon bestämde sig redan vid 13 års ålder.
1860x1050-Ines-ArticleHero

Vid Volvo Ocean Race-stoppet i Hongkong fick Ines en unik möjlighet. Hon fick en specialinbjudan av Team Mapfre som erbjöd henne att segla med dem under Pro-Am. Ines har både kinesiska och spanska rötter, så matchningen kunde inte varit bättre. Men det var inte bara slumpen som gjorde att hon fick chansen att delta. Långt innan stoppet i Hongkong skrev hon till arrangörerna och berättade sin historia:

Havet är min stora passion i livet! Jag lägger nästan all min tid på segling på det stora blå, mitt andra hem. Allt började en sommareftermiddag i Spanien när jag ville hitta på något att göra. Det dröjde inte länge förrän jag började i seglarskola i Hongkong och nu är jag med i laget Sharks i Royal Hong Kong Yacht club. Tränarna är fantastiska och jag känner att jag utvecklas som seglare vecka för vecka.”

 

MAPFRE Team

MAPFRE Boat

Skepparen Xabi Fernández och hans team Mapfre tog verkligen väl hand om sin specialinbjudna gäst som fick en unik chans att testa besättningens utrustning och gå en kort kurs.

”Det är en enorm dröm som har gått i uppfyllelse”, säger Ines med glittrande ögon.

Hon fick också möjlighet att diskutera sin andra passion när det gäller havet. Hon vill vara med och bidra till att rädda haven.

”Just nu är jag med på strandstädningar med min skola, men jag skulle verkligen vilja göra mer än så”, förklarar Ines.

Charmiga Ines blev snabbt en favorit hos besättningen. Och det skulle inte förvåna någon om hon kom tillbaka om några år – som tävlande!

 

David Higgins

Ines Chiu Gonzales båtdröm

Segla jorden runt

13-åriga Ines Chiu Gonzales ser havet som sitt andra hem och ägnar nästan all sin tid åt segling. Nu vill hon segla jorden runt.

Det här är båtdrömmar

Det här är

Båtdrömmar

Båtdrömmar är lika olika som vi människor är olika – det är det vi vill lyfta fram. I filmserien Båtdrömmar träffar vi olika människor som delar med sig av sina drömmar om båtar och livet till sjöss. Håll utkik efter fler avsnitt!