Familjen Christs båtdröm: ”På båten lever vi alla i stunden”

Att engagera sig i en ny hobby tillsammans har betytt mer för familjen Christ än vad de någonsin kunde föreställa sig. Deras båt har blivit en plats där man släpper allt annat och faktiskt umgås på riktigt.
familjen christ
Delar av familjen hemma i Charleston

Ett oväntat äventyr – det är vad båten har blivit för Caroline och Cali, som älskar att komma hem och hälsa på familjen i Charleston.

När familjen Christ köpte sin båt, en Regal 28 Express 2018, visste de inte hur de skulle reagera på alla nya upplevelser och ansvarsområden som båtägandet för med sig. Deras liv förändrades på ett positivt sätt. Båten har blivit en gemensam samlingspunkt för Travis, Coleen och deras barn Cali, 23, Caroline, 20 och Devon, 14 i en tid då arbete och sociala medier upptar alltmer av vår tid.

”Det har varit ett bra sätt att få oss allihop att lägga allt det där åt sidan och verkligen bara umgås tillsammans därute, i stunden”, säger Travis.

På båten fokuserar alla på sina specifika intressen ombord. Det kan vara allt från att hålla koll på livsmedelsförrådet till att planera, navigera, lära sig att lägga till och köra under krävande förhållanden eller få igång musiken. Alla är engagerade, pratar om sådant som är viktigt och är närvarande i stunden, beskriver Travis.

”Och det känns inte det minsta ansträngande, mer som om vi skulle  planera någon familjeutflykt för att få barnen att släppa sina sociala medier. Det är bara helt naturligt och något som vi alla verkligen gillar”, säger Travis.

Ett nytt liv på havet

Devon tittar på ett av de stora containerfartyg som kommer ut från Charlestons hamn

Charleston har en av Amerikas största hamnar för containerfartygsindustrin.

Deras båtliv började efter att familjen hade flyttat till Charleston i South Carolina, en stad omgiven av vatten på tre sidor och hemvist för många båtentusiaster. Vid det laget hade de äldre döttrarna flyttat hemifrån och Travis och Coleen såg sin chans att få uppleva en ny livsstil på östkusten. Båten bidrog också till att lindra Devons oro över flytten, förklarar Travis.

”En flytt är alltid svår för ett barn, och båten har underlättat processen på ett oväntat sätt. Den blev till och med starten på en av de bästa perioderna i hans liv.”

Devon var jättenöjd över att få vara med när familjen valde sin Regal 28 Express med en Volvo Penta-motor på 350 hk. Han har gått från att nästan inte veta någonting om båtar till att lägga en stor del av sin lediga tid antingen på båten eller på att lära sig mer om båtliv och fiske.

”Det har varit fantastiskt för honom. Inte bara att lära sig alla dessa nya saker, utan också att få nya vänner”, säger Travis.

Far och son – ett bra team till havs

Charlestons hamnområde är ganska komplicerat att navigera i eftersom det är stora skillnader i tidvattnet och strömmarna är starka. Det finns många grund som man måste se upp för. Familjen Christ har fått lära sig en hel del om båtlivet och fick börja ganska försiktigt.

”Särskilt Devon har snappat upp massor av ny kunskap, han är bättre än mig på mycket när det gäller båtliv. Han och jag åker ut med båten en hel del och jag tycker att vi är ett ganska bra team när vi är ute”, säger Travis.

På helgerna sticker familjen ofta ut tillsammans och åker vattenskidor, fiskar, dyker eller bara kryssar runt. Ibland tar de båten upp till Myrtle Beach, fyra timmar norrut längs Intracoastal Waterway, eller åker söderut till Savannah. Ibland övernattar de till och med i båten. Men oftast åker de bara ut några timmar. Ibland åker de ut sent på eftermiddagen, ibland tidigt på morgonen. Det beror på vilken årstid det är.

”Vid flera tillfällen har vi åkt iväg i mörkret klockan fyra på morgonen och väntat på soluppgången. Man kan ge sig ut med båten nästan när som helst”, säger Travis.

Med sin Regal 28 Express 2018 kryssar familjen Christ ofta längs Ashley River i Charleston.

Volvo Penta låg högt på familjens lista

När Travis växte upp i Arizona på 80- och 90-talet körde han och hans familj en Volvo Penta-båt i ökensjöarna i området. Något han beskriver som en helt annan typ av båtupplevelse. Idag har han bytt ökensjöarna mot saltvatten och hoppande delfiner. Men Travis förkärlek för Volvo Penta var ändå en viktig faktor i jakten på en båt som skulle leva upp till familjens förväntningar.

”Att det skulle vara en Volvo Penta-motor låg högt upp på min lista. Vi åker ut 80–160 kilometer från land och vill förstås vara trygga rent mekaniskt. Vi vill kunna lita på vår motor. I slutändan handlar det om tillförlitlighet. Volvo Penta har ett gott rykte och har funnits i marinindustrin i många årtionden. Min personliga erfarenhet var också att man kan lita på en Volvo Penta-motor”, säger Travis.

Han ser fram emot ett fortsatt härligt båtliv med familjen, att bara umgås med varandra. Han ser också fram emot att lära sig mer om Charlestons historia som går ända tillbaka till de amerikanska bosättarna. Båten har bidragit till att uppfylla drömmen.

”Jag tror att alla som skaffar en båt bär på en seglardröm. För vår del har båten bidragit till en bättre balans, både i våra relationer och i våra liv i allmänhet, så det har varit fantastiskt”, säger Travis.

Volvo Penta-motorn som familjen Christ använder

Motorn som familjen Christ litar på

Tillförlitlighet var nyckelordet när familjen Christ valde en båt med motor från Volvo Penta.

Volvo Penta V8-350-C/DPS

Relaterade nyheter