Jack och Tammy Faintuchs båtdröm: Ett andra hem på vattnet

Jack och Tammy bor bara ett stenkast från vattnet och det har gjort det möjligt för dem att förverkliga sin dröm om en egen båt. Deras Azimut-yacht har blivit ett andra hem där de kan umgås med familjen.
Jack och Tammy Faintuchs i Azimut-yachten

Som specialistläkare inom mag-tarmsjukdomar har Jack Faintuch hjälpt många människor genom svåra perioder i livet. Nu är han pensionär och tillbringar så mycket tid han kan med sin fru Tammy och deras fyra barn med respektive.

– Vi har haft riktig tur som har fastnat för det här med båtlivet, säger Jack och beskriver beslutet att köpa båt som något som verkligen förbättrat tillvaron. – Vi har lyxen att ha båten nästan direkt utanför huset. Det är hur smidigt som helst om man bestämmer sig för att ta en tur när andan faller på, säger han.

 

På väg ut från hamnen

Namnet på yachten, Reef Luxe, syftar inte bara på det idylliska båtlivet som den har möjliggjort för paret Faintuchs utan även på Jacks medicinska specialitet – magåkomman reflux, alltså.

Jack och Tammy kysser varann på sin Azimut-båt

Med båten förtöjd vid en liten båtplats bara ett stenkast från huset, omgiven av palmer och med utsikt över trädgården, kan Jack och Tammy nu njuta av det spontana båtlivet som de båda älskar. Närhelst de känner för det kan de bara hoppa ombord och ge sig ut på Intracoastal Waterway – en idyllisk inlandsfarled omgiven av imponerande Florida-hus – och avnjuta en lunch eller bara umgås med familjen i solnedgången. – Båten har mer eller mindre blivit ett andra hem för oss, säger Jack.

Att bli båtägare för första gången på äldre dar har inte alltid varit så enkelt. Men det har även haft vissa fördelar. Exempelvis har man kanske ett visst tålamod som man möjligen saknar när man är yngre, tror Tammy. Jack håller med om att båten haft en mycket lugnande effekt både på honom och frugan.

– Det en av få platser där jag själv känner att jag inte behöver ha bråttom. Att vara ute med båten är verkligen avkopplande, säger han.

En tur på Intracoastal Waterway med motoryachten

Precis utanför där Jack och Tammy Faintuchs bor går inlandsfarleden Intracoastal Waterway. Där har familjen tillbringat mycket kvalitetstid tillsammans på yachten.

 

För en nybliven båtägare har IPS-systemet från Volvo Penta varit ovärderligt, enligt Jack. När det varit trångt att ta sig fram har systemet gett honom både manövrerbarhet och större självförtroende.

– Det är mycket användarvänligt, vilket är det viktigaste för mig som är helt oteknisk. Det är tack vare IPS-systemet jag har lärt mig köra båt, säger han.

I takt med att familjen växer drömmer paret om att en dag kunna skaffa en större båt, men behålla det vinnande konceptet som IPS-systemet har varit för dem.

För mig som är så bekväm av mig är det här systemet oersättligt. Det motsvarar allt jag förväntar mig av en båt.

Jack kommenterar Volvo Penta IPS

Jack Faintuch visar manövrerbarheten hos Volvo Penta IPS-systemet

Jack om Volvo Penta IPS

Volvo Penta IPS-systemet har varit ovärderligt för Jack Faintuch, som aldrig tidigare ägt någon båt. Manövrerbarheten och komforten var avgörande när han skulle lära sig hantera båten.

Faktaruta: Volvo Penta IPS

Tusentals applikationer med framåtriktade, dubbla, motroterande propellrar och individuellt reglerbara drev har installerats i hundratals båtmodeller över hela världen. Här är några av de många fördelarna jämfört med raka axelinstallationer:

40 procent längre räckvidd
20 procent högre toppfart
30 procent lägre bränsleförbrukning
30 procent lägre koldioxidutsläppsnivåer
50 procent lägre upplevd ljudnivå
ALT

Jack och Tammy Faintuchs båtdröm

Ett andra hem på vattnet

Med båten nästan direkt utanför huset lever Jack och Tammy Faintuch sin båtdröm utmed Intracoastal Waterway i Florida.

Det här är båtdrömmar

Det här är

Båtdrömmar

Båtdrömmar är lika olika som vi människor är olika – det är det vi vill lyfta fram. I filmserien Båtdrömmar träffar vi olika människor som delar med sig av sina drömmar om båtar och livet till sjöss. Håll utkik efter fler avsnitt!