Världspremiär för Volvo Pentas nya D4- och D6-paket på Sydneys internationella båtmässa

Volvo Penta presenterar för första gången nästa generation D4- och D6-drivsystem för allmänheten på årets upplaga av Sydneys internationella båtmässa, som äger rum 1–5 augusti. 

Volvo Pentas monter på Sydneys internationella båtmässa.

Volvo Pentas monter på Sydneys internationella båtmässa.

Sedan D4 och D6 först lanserades har över 100 000 system levererats. Men nu har Volvo Penta gett nästa generation D4- och D6-drivsystem ett rejält lyft. Förbättringarna är inriktade på de saker som båtägare lägger störst vikt vid, nämligen lägre ägandekostnad och större tillförlitlighet, hållbarhet och prestanda. Och vilken plats passar väl bättre att visa upp de här toppmoderna drivsystemen än Sydneys internationella båtmässa (SIBS) 2019? Volvo Penta ger kunderna chansen att interagera med produkterna och experterna genom att stå värd för ett arrangemang som streamas live på Facebook från mässan. Mer jordnära kontakter knyts i Volvo Penta-montern, som är 60 procent större än förra året. Detta behöver du veta:

Förädlad motor
Listan över uppgraderingar i D4/D6 är lång, bland annat ett nytt motorstyrsystem, ett nytt bränsleinsprutningssystem, ny turboladdare och ny laddningskompressor. Cylinderhuvudet, kolvarna och ventilerna är nya för att klara den ökade prestandan, och andra motorkomponenter har gjorts starkare för att hantera den större motoreffekten. Förändringarna är mer än bara en ansiktslyftning, eftersom de flesta komponenter har konstruerats om.

D4 och D6 tillhandahåller motoreffekter på mellan 150 och 480 hk. I toppspecifikationen har D4 nu en maximal effekt på 320 hk, medan D6 ger hela 480 hk. Inte nog med att motorerna erbjuder upp till 10 procent mer effekt i hela serien; De kostar också mindre att underhålla, med längre serviceintervall och färre serviceposter.

Oerhört dynamiska drivlinor
Volvo Penta har fokuserat på att förbättra servicevänligheten, tillförlitligheten och prestandan i IPS 10-drivlinan genom att introducera finesser som tillträde till filter och olja från insidan av skrovet och förstärkt material i växlingssystemet med höghållfast stål. Hela tillverkningsprocessen har gjorts renare – vilket leder till längre livslängd och högre tillförlitlighet hos alla delar. Volvo Penta ställer ut modellerna IPS10, IPS15, IPS20 och IPS30 på SIBS-mässan.

Även om allt detta är minst sagt imponerande är det Aquamatic-systemet som genomgått störst förbättring, och försetts med ett helt nytt drev: DPI. Den nya hydrauliska kopplingen säkerställer tyst och mjuk växling samt glidning vid låga motorvarvtal, vilket ger ökad manövrerbarhet och högre komfort vid låga båthastigheter. Den hydrauliska kopplingen ger, i kombination med den steer-by-wire-teknik som nu är standard för D4/D6-drevet, förbättrad funktionalitet vid tilläggning med joystick. Dessutom levereras DPI-drivlinan nu också med det dynamiska positioneringssystemet som upprätthåller riktning och position automatiskt, vilket är perfekt när man förbereder sig för att lägga till. Inombordsversionen är också tillgänglig för axel- och vattenjettransmissioner.

Och sist men inte minst har Volvo Penta uppgraderat EVC-systemet (Electronic Vessel Control), vilket ger förbättrad diagnostik och en ännu smidigare båtupplevelse.

– Kombinationen av ny teknik i hela D4/D6-serien gör att kunderna kan förvänta sig årliga besparingar på bränsle, delar och service, vilket i sin tur kommer att minska den totala ägandekostnaden, förklarar Giorgio Paris, President of Volvo Penta Region International.

Det bästa har blivit ännu bättre. Mycket bättre.
– SIBS är en utmärkt plats för att visa allmänheten våra nya D4- och D6-drivsystem för första gången. Genom åren har vi med stor framgång presenterat våra senaste produkter på den här mässan och vi ser fram emot att dela den här speciella milstolpen med besökarna, säger Giorgio Paris.

Besökarna är välkomna att beskåda de nya D4/D6-produkterna i Volvo Penta-montern (M167), belägen i Cockle Bay Marina. Dessutom kommer den nya D6-IPS600 att installeras på en Riviera 445 SUV – den enda båten på mässan med ett av de nya D4/D6-drivsystemen. Och som om det inte vore nog finns det ännu fler Volvo Penta-produkter att hålla utkik efter på mässan, exempelvis Glass Cockpit- och Easy Connect-displayerna, som båda två återfinns i Volvo Penta-montern.

Kom och upplev allt med egna ögon på SIBS eller följ livesändningen på Facebook för att se hur det bästa precis blev ännu bättre – mycket bättre.

För mer information om tillgängliga paket, klicka på länkarna nedan:

1. Volvo Pentas nya generation D4- och D6-marinmotorer driver stora förbättringar
2. Volvo Penta presenterar ett uppgraderat Inboard Performance System (IPS) och ett helt nytt Aquamatic-drev (DPI)
3. Volvo Penta lanserar en ny generation EVC-system (Electronic Vessel Control)

 

Ladda ned en högupplöst bild av Vovo Pentas monter på SIBS >

Ladda ned en högupplöst bild av Volvo Pentas Giorgio Paris bredvid en motor >

 

Relaterade nyheter