Tiara Sport presenterar Volvo Pentas och Seven Marines integrerade utombordspaket för 38 LS

Vid 2019 års upplaga av Miami International Boat Show presenterade Tiara Sport ett nytt utombordspaket från Volvo Penta och Seven Marine, som ett motoralternativ för 38 LS.

Tiara Sport presenterar Volvo Pentas och Seven Marines integrerade utombordspaket för 38 LS

Tiara Sport är den första båtbyggaren som säljer den här kompletta ”från-roder-till-propeller-lösningen” som kombinerar Volvo Pentas EVC (Electronic Vessel Control) och Seven Marines utombordare. Resultatet är en imponerande inombordsupplevelse med kraftfulla utombordsmotorer.

Detta tillvalspaket för Tiara Sport 38 LS har dubbla Seven 527 V8-utombordare på 6,2 liter med Volvo Penta DuoProp-drev och en kombination av Volvo Pentas Easy Boating-funktioner, inklusive körning och tilläggning med joystick, förbättrad manöverplats med Glass Cockpit, dynamisk positionering, autopilot-joystick-integration och fjärranslutning via Easy Connect – allt sammanlänkat via Volvo Pentas EVC-plattform.

– Tiara och Volvo Penta har samarbetat sedan 2004, då vi tillsammans tog fram ett paket bestående av våra Tiara Yachts 38 Open och Volvo Pentas IPS-system. Detta nya paket är inte bara ett självklart val för vårt företag med tanke på vårt tidigare samarbete med Volvo Pentateamet. Det är också en perfekt matchning för vårt snabbväxande varumärke Tiara Sport, säger Tom Slikkers, vd och koncernchef, S2 Yachts, Inc.

Kompromisslös utombordsprestanda och enastående inombordskomfort
Ron Huibers, vd för Volvo Penta Americas och ordförande i Seven Marines styrelse, säger: – Tillsammans med Tiara Sport lanserar vi idag branschens första helt integrerade system för att driva större båtar med utombordsmotorns prestanda och inombordsmotorns komfort. Vi tar ett jättekliv framåt och flyttar fram gränserna för vad som är möjligt med dagens utombordsteknik.

Integreringen av Volvo Pentas DuoProp-system med Seven Marines utombordare ger branschens största propellerbladsarea. Kombinationen av DuoProp och Seven Marines höga motoreffekter gör det möjligt att driva större och tyngre båtar mer effektivt i alla hastigheter. Resultatet är en förbättrad manövrering och planing i låga hastigheter, kortare tid till planing, högre effekt och bättre bränsleeffektivitet i alla hastigheter. Dessutom reducerar DuoProp kavitationen avsevärt, även vid körning i tuffa förhållanden.

Easy Boating
– Den integrerade utombordsupplevelsen från Volvo Penta och Seven Marine är en viktig milstolpe som är resultatet av vårt strategiska förvärv av Seven Marine år 2017, säger Huibers. – Det här är nästa logiska steg i Volvo Pentas pågående arbete med att utforska ny design, teknik och arkitektur som kan förändra marinbranschen på global nivå. Vårt mål är att bredda våra teknikplattformar och erbjuda banbrytande lösningar, oavsett energikälla, för att kunna uppnå den prestanda man vill ha ute på vattnet.

Tiara Sport
Tiara Sport är ett dotterbolag till S2 Yachts, Inc., en av de äldsta privatägda båttillverkarna i USA. Tiara Sport har sitt huvudkontor i Holland, Michigan, och tillverkar sportbåtar på mellan 34 och 38 fot, med utombordsmotor. S2 Yachts, Inc. tillverkar även Tiara Yachts, som utgörs av båtar på mellan 39 och 53 fot, med inombordsmotor. Tiara Yachts-utbudet består av Open Series-, Flybridge- och Coupe-modeller. Mer information finns på tiarasport.com och tiarayachts.com.

Volvo Penta och Seven Marine
Volvo Penta är en världsledande, global leverantör av motorer och kompletta drivsystem för båtar, fartyg och industriella applikationer. Företaget har omkring 3 500 återförsäljare i över 130 länder. Volvo Penta blev majoritetsägare i Seven Marine i juli 2017. Seven Marine ritar, konstruerar, tillverkar och säljer utombordsmotorer i hela världen. År 2011 lanserade Seven Marine den första designen, 557-utombordaren, och arbetar nu ihärdigt vidare med att förbättra användarupplevelsen med utombordsmotorer. Mer information finns på volvopenta.com och sevenmarine.com.

Ladda ned högupplöst bild >

För mer information, kontakta:

Tiara Sport
Whitney Vishey
+1 616 396 9841
wvishey@s2yachts.com

Volvo Penta och Seven Marine
Christine Carlson (Amerika)
+1 757 382 4084
Christine.carlson@volvo.com

Jennifer Humphrey (Global)
+46 (0) 31 323 30 55
Jennifer.humphrey@volvo.com

Relaterade nyheter