Amer 94 blir den största superyachten med Volvo Penta Easy Connect

Den italienska båtbyggaren Amer Yachts har installerat Volvo Penta Easy Connect i sin 94-fots superyacht D'aria, som därmed blir den största yachten som anslutits till appen. Under Cannes Yachting Festival får kunder möjlighet att uppleva båten och tekniken på nära håll. 

Amer 94 blir den största superyachten med Volvo Penta Easy Connect

Med Volvo Penta Easy Connect får användaren information om motor, båt och rutter direkt i en smartphone eller surfplatta. Informationen kan visas i realtid ombord och lagras för att vara åtkomlig senare. Sedan lanseringen på iOS 2018 har systemet uppdaterats flera gånger samt introducerats för Android-enheter, D1 och D2-motorer. Därmed kan ännu fler dra nytta av fördelarna. Nu finns appen för första gången i en superyacht.

D'aria är den första superyachten med Easy Connect. Det är den fjärde yachten i Amer 94-serien och båten fick miljöutmärkelsen ”Environment Initiative” under IBI METSTRADE Boat Builders Awards for Business Achievement som hölls i Amsterdam i november 2018. Hela båtkonstruktionen genomsyras av ett hållbarhetstänkande. Tack vare Volvo Penta IPS (Inboard Performance System) är superyachten en av de mest bränsleeffektiva. Och det känns bara naturligt att den framtidsinriktade designen även innefattar ett av marknadens mest avancerade system – Volvo Penta Easy Connect.

 Amer Yachts ägare Barbara Amerio lovordar Easy Connect: – Det är ett smart verktyg som gör att du kan planera och simulera resor och rutter, samt övervaka motortimmar och navigering, via appen på din surfplatta. Alla besättningsmedlemmar och gäster ombord kan ta del av informationen på ett enkelt och intuitivt sätt. Data kan delas med andra användare eller sociala nätverk, och tekniska frågor kan vidarebefordras till marktjänstpersonal som kan sätta sig in i problem och utarbeta lösningar effektivare. Easy Connect är ett mycket välkommet verktyg som kompletterar det integrerade systemet från Volvo Penta och gör livet ombord på 94 enklare, säger hon.

Amer 94 ställs ut i monter SYE041 på Super Yachts Extension under båtmässan i Cannes. Här kan kunder på plats själva uppleva fördelarna med Easy Connect.

Ladda ned en högupplöst bild av yachten Amer 94 >

Ladda ned en högupplöst bild av Easy Connect >

Jennifer Humphrey

Brand, Communication & Marketing
AB Volvo Penta
Tel: int +46 (0) 31 323 30 55
E-post: jennifer [dot] humphrey [at] volvo [dot] com

Relaterade nyheter

Volvo Penta IPS bidrar till Lexuslyx i båtvärlden

Volvo Penta IPS (Inboard Performance System) hjälper det exklusiva bilmärket Lexus att ge sig ut på sjön.

...

Lär känna kaptenen på Sherpa XL: den senaste Volvo Penta-drivna exploreryachten

Mario De Camillis – servicechef och flottkapten på Arcadia Yachts – berättar om hur Volvo Penta och Arcadia Yachts gått samman för att ge den prisbelönta Sherpa XL ännu högre precision, effektivitet och komfort.

...

Volvo Penta och Fountaine-Pajot presenterar en eldriven segelkatamaran i Cannes

Med den eldrivna segelkatamaranen i konceptutförande visar Volvo Penta och Fountaine-Pajot upp en svårslagen natur- och båtupplevelse vid Cannes Yachting Festival 2019.

...