Varför Volvo Penta

Varför Volvo Penta

För ett enklare, bättre båtliv

Vi på Volvo Penta är stolta och unika innovatörer. Vi är en del av Volvokoncernen och har därmed tillgång till den samlade kompetens, erfarenhet och styrka som finns i koncernens globala nätverk. Från framdrivningssystem till drivlinor, användargränssnitt och support – allt konstrueras, utvecklas och tillverkas tillsammans. En integrering som banar väg för ett perfekt samspel i användning och ägande – både i vattnet och på land.

Easy Boating

Easy Boating

Integrerade, digitala och bränsleeffektiva lösningar som är enkla att använda och dra nytta av. Innovativ, intuitiv och användarvänlig teknik i kombination med effektiva tjänster. Allt för att göra båtlivet enkelt, bekvämt och roligt. Det är det som vi på Volvo Penta kallar Easy Boating.

Easy Boating
En stark partner

En partner du kan lita på

Volvo Penta har lång tradition av att samarbeta med båtbyggare runtom i världen. Vid sidan av vår väl beprövade teknik erbjuder vi expertis och stöd genom hela processen – från design till installation och stöd på eftermarknaden

Ett pålitligt partnerskap
Ständigt i framkant

Ständigt i framkant

Volvo Penta är världsledande på dieselmotorteknik. Vi har innovation i blodet. Vi drar nytta av vår över hundraåriga branscherfarenhet för att hitta bättre och effektivare lösningar som gynnar våra partner och kunder. Utforska vår historia på företagets webbplats.

Vår historia
En del av Volvokoncernen

En del av Volvokoncernen

Volvo Penta ingår i Volvokoncernen, världsledande utvecklare och tillverkare av tunga dieselmotorer. Det innebär att vi är en del av en världsomfattande infrastruktur där vi delar såväl erfarenhet, kompetens och innovation som ett världsomspännande nätverk för eftermarknadsstöd.

En del av Volvokoncernen