Vår teknik

Samarbete

En partner du kan lita på

Volvo Penta är din perfekta partner i varje steg – från utveckling, tillverkning och installation till ägande. Vi ger dig värdefullt stöd i form av service och support i hela världen, kombinerat med lokal kompetens. Vi tillhandahåller lösningar för en mängd olika användningsområden. Det spelar ingen roll om du är varvsarbetare, konstruktör eller båtägare – vi ger dig drivsystem som är perfekt anpassade till just dina behov.

Vi är med dig hela vägen

VI ÄR MED DIG HELA VÄGEN

Genom våra varaktiga samarbeten med varv och konstruktörer har vi samlat på oss gedigen erfarenhet och kompetens när det gäller våra kunders verksamheter. Volvo Penta är din partner under varje steg i ett projekt – från tekniska data, ritningar och applikationsingenjörer under konstruktionsfasen, via säkra leveranser och aktiv support under byggfasen och ända fram till service och support till båtägaren. Vi ser till helheten: från roder till propellrar och från varv till hav.

Enkel installation

Enkel installation

Volvo Pentas motorer är utvecklade för att vara enkla att installera. Ju enklare installation, desto mindre är risken för misstag och framtida funktionsfel. Våra lätta och kompakta motorer är enkla att bygga in i alla båtar, även där utrymmet är begränsat. Installationen underlättas ytterligare av att de viktigaste motordelarna sitter på samma ställen på motorkroppen. Ett enklare båtliv för båtägaren, kortare ledtider och en smidigare process för varvet.

En vision för innovation

Tiara Yachts och Volvo Penta

En vision för innovation

Spela
Ett helt integrerat system

Ett helt integrerat system

På Volvo Penta konstrueras, utvecklas och tillverkas allt tillsammans – från motorer till transmission, drev och propellrar. Och allt övervakas med det intuitiva EVC-systemet (Electronic Vessel Control). Det högteknologiska systemet levereras med ett antal tillval och funktioner som syftar till att göra båtlivet enklare och roligare. Med en helt integrerad lösning är det aldrig något problem att montera system och delar från olika märken och modeller. Allt hänger ihop. Och allt syftar till att erbjuda den bästa upplevelsen till varv och slutanvändare.

Tillförlitlighet och expertis

Tillförlitlighet och expertis

Volvo Pentas motorer är resultatet av 100 års erfarenhet inom marinindustrin. Volvokoncernens dieselmotorteknik har testats grundligt i lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner samt ett brett urval av maskiner och utrustning i en rad olika branscher. Våra marinmotorer är resultatet av Volvo Pentas erkända kompetens och har genomgått rigorösa tester vid våra testcenter. Driftsäkerheten har prövats på land och till sjöss, i alla klimat – iskalla och glödheta, torra och våta – samt under extrema arbetsförhållanden.  

Kontakt Vovlo Penta

Vill du veta mer?

Kontakta en lokal återförsäljare

Sök återförsäljare